این پروژه ملی موجبات اشتغالزایی بیش از ۳۰۰ نفر را بهطور مستقیم و حدود ۹۰۰ نفر بهطور غیرمستقیم فراهم میآورد. الزامات زیربنایی اصلی این طرح شامل ساخت سالنهای تولید، انبار و ساختمانهای جنبی، خرید امتیازات آب و برق و گاز، اجرای یوتیلیتیهای کارخانه از قبیل پست برق ۲۰/۱۳۲، ایستگاه گاز، کمپرسورها، پمپ و… به صورت کامل انجام گردیده است.
مهندس مجید سیستانی، مدیر پروژه کارخانه صنایع مفتول بکسل پارس در گفتوگویی با گروه رسانهای پردازش ضمن اعلام مطلب فوق محصولات تولیدی این شرکت، اهداف و برنامههای این مجموعه را به شرح زیر اعلام کرد که باهم میخوانیم:
محصولات تولیدی این کارخانه شامل:
امروزه استفاده از انواع مفتولهای فولادی PC Wireو PC Strand در پروژههای ساختمانی، عمرانی سبک و سنگین به دلیل مزایای بسیار خوب (استحکام بالا، وزن سبک، قیمت مناسب و…) این محصولات بیش از پیش افزایش یافته و شرکتهای تولیدکننده داخلی جوابگوی نیاز کشور به انواع مفتول و طنابهای فولادی نمیباشند. طبق تحقیقات به عمل آمده از وزارت صنعت، معدن و تجارت ظرفیت تولید انواع محصولات مذکور کمتر از ۵۰ هزار تن در سال است و سالانه حدود ۵۰ تا ۷۰ هزار تن از این محصولات وارد کشور میشود که به طور متوسط بابت واردات این محصولات سالانه بیش از یکصد میلیون دلار ارز از کشور خارج میگردد.
تکنولوژی و تجهیزات اصلی این کارخانه متعلق به یکی از شرکتهای مطرح و معتبر اروپایی است به همین دلیل محصولات تولیدی این کارخانه طبق استانداردهای معتبر دنیا تولید و قابل رقابت با محصولات مشابه اروپایی و خارجی میباشد و ضمن خودکفایی در تولید اینگونه محصولات، موجبات صادرات این محصولات به کشورهای منطقه فراهم و باعث ارزآوری برای کشور میگردد.
این کارخانه در دو فاز راهاندازی و به بهرهبرداری خواهد رسید، فاز اول کارخانه تولید مفتول و استرند فولادی است که کلیه تجهیزات اصلی فاز اول توسط شرکت تکنولوگ ساخته شدهاند و بیش از ۹۵ درصد تجهیزات نصب و درحال آمادهسازی جهت تست سرد هستند ولی متاسفانه به دلایل تغییرات در قوانین سامانه جامع تجارت درخصوص سقف تعیین شده برای واردات، زمانبر شدن پروسه تمدید زمانی، نیاز به ثبت سفارش مجدد به دلیل تغییرات در قوانین، عدمتمدید فیشهای ارزی و… راهاندازی فاز اول این کارخانه دچار تاخیر بیش از ۵/۱ سال شده است.
فاز دوم این کارخانه تولید انواع طنابهای فولادی، مفتول ACSR ، مفتول گالفان و… میباشد که کلیه پیشنیازهای لازم از جمله سالنهای تولید، یوتیلیتیها و… تکمیل شدهاند و تجهیزات اصلی کارخانه توسط شرکت تکنولوگ درحال ساخت است.
پس از پیگیریهای مکرر مشکلات مربوط به ثبت سفارش و تمدید زمانی LC برای فاز اول مرتفع شدهاند لذا امید داریم مسوولان بانک مرکزی یک راهکار اجرایی جهت حل موضوع تمدید فیشهای ارزی این شرکت ارائه نمایند تا بتوانیم هرچه سریعتر تجهیزات موجود در گمرک بندرعباس را ترخیص نماییم.
طبق برنامهریزی صورت گرفته تا اواخر بهمنماه سالجاری فاز اول این کارخانه (تولید انواع مفتولها و استرندهای فولادی ( PC Wire , PC Strand ) به ظرفیت ۴۰ هزار تن در سال به بهرهبرداری میرسد تا بتوانیم هم نیاز داخلی را مرتفع سازیم و هم با صادرات این محصولات مهم باعث ارزآوری به کشورمان شویم.